Verksamhetsplan

If Pluss verksamhetside är att bedriva idrotts- och motionsverksamhet för och med funktionshindrade deltagare.

För 2024 planerar vi fortsatt verksamhet inom bowling och innebandy. På sommaren har vi fotboll som sommaraktivitet och vi håller även igång med friidrotts träningar . I vår lokal har vi möjlighet till enklare motionsidrott som pingis.

Inom bowlingen finns två träningsgrupper med ca 35 träningstillfällen per år och grupp.
vi har ett lag i den lokala hall-ligan. När det gäller tävlingsverksamhet så arrangerar If Pluss egna cuper samt deltar i tävlingar på annan ort.

Innebandyn har 2 träningsgrupper. Röda och gröna gruppen . Där det är uppdelat på olika åldrar och nivå skillnader . Röda gruppen deltar på flera cuper under säsongen , tex två stycken hemmacuper varje säsong och några övernattningscuper och försöker även få till träningsmatcher under säsongen mot närliggande föreningar . Gröna laget deltar på ca 2 cuper och någon träningsmatch under säsongen .

Vi ska utveckla vår sociala träffpunktsverksamhet kvällar/helger. Verksamheten bedrivs i vår nya lokal på trädgårdsgatan och där ska ungdomar kunna mötas för att umgås, fika, spela bordtennis, dart m.m. Olika teman som hälsa, kost privatekonomi, tjejkväll mm kommer att stå på programmet och gärna i samverkan med andra samhällsaktörer.

If Pluss verkar för att nå alla elever som går i anpassad skola . Vi lägger stor vikt på att även nå eleverna från andra länder. Detta för att ge dessa elever möjligheten att umgås med nya kamrater.

If Pluss samarbetar med andra lokala föreningar för att stimulera möjligheten till att knyta kontakter och till positiva möten och händelser. Vi vill även fortsätta det goda samarbetet som vi har inlett med FUB i KAK.

Föreningen har en egen hemsida, ifpluss.se, med information om aktiviteter, styrelse mm. Föreningen går att följa på facebook och instagram .

Sidan senast uppdaterad 2022-05-06