Nyheter/artiklar

 

Här lägger vi upp nyheter som handlar om föreningen

Åhus beachcup

söndagen 30 juni ställde vi upp i Åhus beachcup en fotbollsturnering som spelas på sand . Vi ställde upp med 2 lag som båda gjorde fina resultat , ena laget gick till final där vi mötte Lund som vunnit cupen 2 år i rad . Matchen blev en väldigt jämn tillställning men slutade med 3-2 vinst för Lund . Om man vill läsa mer om cupen så kan man läsa här på länken nedanför .

IF Pluss staplade VM-finaler på varandra

1/7 -2019

 

Upplandstrilogin 18/19

Det har vart en lång en säsong för våra innebandylag , med seriespel för gula laget och massa cuper för röda/gröna laget . Vi har arrangerat 2 hemmacuper , bissenbrainwalkcup och köpingspelen som blev väldigt lyckade 🙂 Och deltagit i massa andra roliga cuper under säsongen tex Storvretacupen , paragames.

Några spelare har även deltagit i en ny cup i Uppsala som spelas 3 mot 3 och var uppdelad i 3 omgångar . Och idag spelades den sista omgången som slutade med en cupvinst efter finalseger mot Storvreta örnarna . Nu ser vi framemot fotbollssäsongen och även sommarens 2 stora höjdpunkter som är Åhus beachcup (fotboll på sand ) och Ängelholm outdoorcup (innebandy utomhus ).

 

11/5 -2019

 

Innebandyn är igång igen!

Innebandysäsongen har nu dragit igång och de olika lagen är igång med sina träningar. Lördagen 29 September är det åter igen dags för vår egen hemmacup Bissen Braiwalk Cup som arrangeras I Ullvihallen.

20/9-2018

Ängelholm outdoor cup!

Semester och kanonväder ,men snart är det dags för lite innebandy igen 3-5 augusti åker vi till Ängelholm och spelar en stor utomhuscup. Själva innebandy säsongen för alla pluss lag närmar sig med den startar 27 augusti.

Image result for ängelholm outdoor

Vad är på gång 2018!

senaste nyheten vi skrev här på hemsidan var 21 oktober det har såklart hänt en hel del efter sammandraget på hemmaplan, som för övrigt gick väldigt bra arrangörs mässigt . Köpingspelen som är en årlig turnering har vi även det arrangerat under november månad tillsammans med parasport Västmanland. Under jul och nyårsledigheten var vi som vanligt med i storvretacupen, vi ställde upp med 2 lag där ena laget vann div 2 klassen och det andra laget kom på andra plats i den allsvenska klassen,det var en väldigt kort sammanfattning för innebandy säsongen 2017 men vi använder oss mer av sociala medierna när vi vill informera saker och hur det går för oss även resultat mässigt. Men tror att vi nog även kommer bli lite bättre att lägga ut på hemsidan om tiden nu räcker till, vi har i alla fall förnyat allt gammal som inte stämde på hemsidan tex vart vi tränar och hur vi håller vår nya lokal verksamhet öppen. Det som händer framöver idottsmässigt är att vi åker på en futsal cup med några spelare till Sandviken 27 januari och dagen därpå med några andra pluss spelare till kumla och spelar en match mot deras parasport lag. Gula laget fortsätter med sitt seriespel där nästa omgång är i mitten på februari och för lag grön är det dags att få till något där med så laget får chans till matchspel innan säsongen tar slut. Får se när nästa inlägg skrivs men borde bli efter nästa helg då vi vart igång både lördag och söndag med cup/matcher.  16/1 2018

______________________________________________________________________________

 

Mälarserien innebandy

Nu på lördag 21 oktober spelar IF pluss gul seriespel  på hemmaplan/ malmahallen i Kolsva är spelplatsen, första matchen spelas kl 10.40 mot Heros från Gävle andra matchen spelas mot Telge vit;)      21/10 2017

___________________________________________________________________________

 Gothiacup 2017

Nu på söndag  16 juli åker vi till Göteborg och spelar kim Källström trophy för 3e året i rad ,som vanligt kan man följa hur det går genom vår fb sida och på instagram. Vi fick gothia platsen när vi vann skf cupen i Katrineholm , så vi kommer heta skf Sverige i cupen men laget består bara av if pluss spelare . 16/7 2017

___________________________________________________________________________

Vinst i fair play cup! 

I helgen ställde vi upp med 2 IF pluss lag i Fair play cup som spelades i Jönköping ,IF pluss grön och vit , båda lagen spelade i klass div 2 , det vita laget inledde gruppen starkt med 1 vinst och en 1 lika match men förlorade sista gruppspelsmatchen med 1-2 mot Skövde och hamnade 3a i gruppen , och fick spela b slutspel på söndagen där man gick till semifinal mot Visby , laget tog ledningen med 1-0 och var det bättre laget men åkte på tunga skador mitt i matchen och orkade inte hela matchen , och det slutar med att Visby vinner med 2-1 och Gotlands laget tar även hem finalen sen , det gröna laget , inledde med att förlora en jämn match mot Falkenberg med 1-2 , men tar därefter 3 raka vinster i gruppen och går vidare till A slutspelet , söndagens kvartsfinal mot ett bra kick off innebandy slutar 3-3 och går till straffar , vi lyckas vinna där efter 9 straffomgångar:) semifinalen spelas mot Falköping , vi inleder väldigt passivt och ligger under med 0-3 men hittar nya krafter och kan vända matchen till en 5-3 vinst 🙂 finalen spelas mot Falkenberg som laget inledde cupen med att förlora mot, nu får vi revansch och vinner med 2-1 , matchens lirare i finalen , Brandon nuwahereza avgör matchen med ett fint avslut när det återstår ca en minut , Båda lagen och alla ledare åker hem nöjda med en bra helg tillsammans , ett bra avslut på en lång innebandysäsong:)

9/4 2017

 

___________________________________________________________________________

 

Storvreta cupen 2016

 

27-28e december var vi iväg till Uppsala och spelade mina kohonen trophy, vi ställde upp med hela 3 lag och ett tjejlag som spelade en uppvisningsmatch, hur det gick kan ni läsa mer om på länken nedanför .

http://www.magazin24.se/innebandy/dubbla-silver-for-if-pluss/repplC!bjBcgum6XF13Kygm57tQ/

31/12 /2016

 

 

_____________________________________________________________________________

BBW cup 2016

Idag spelades Bissen brainwalkcup i ullvihallen . IF Pluss ställde upp med hela 4 lag 🙂 tjejlaget spelade 2 matcher mot Storvretas tjejlag . Blev en förlust med 0-1 och andra matchen slutade 0-0. IF Pluss grön spelade dubbelmöten mot Tullinge stars och Storvreta . Det blev 4 jämna matcher och laget lyckades vinna en match 🙂 första segern någonsin så var glada miner efter cupdagen . I huvudturneringen ställde vi upp med 2 lag övriga lag var Storveta. Örnarna , malmen och Ifah . Båda lagen gick till semifinal 🙂 där ställdes vi mot varandra . Blev en riktigt jämn och rolig match där det röda laget kvitterade till 1-1 med en sekund kvar av matchen, och därefter vann på straffar. Vita laget avslutade med en 3-1 vinst mot Ifah i matchen om 3e pris ! Finalen spelades mellan IF Pluss röd och malmen blev en jämn match och ställningen var 2-2 i slutet på matchen, men röda avslutade starkt och vann med 4-2 . Alla deltagande lag från övriga städer var jätte nöjda med cup arrangemanget och det blev även en uppskattad Bissen brainwalk promenad tillsammans med Bissen som var där och umgicks med alla spelare under hela dagen 🙂

___________________________________________________________________________

VINST I UNT CUPEN!

Den här fotbollssäongen har vi ett nybörjarlag som tränar en gång i veckan och ställer upp i några cuper, på länken nedanför kan ni läsa lite mer om vinsten i unt cupen.

http://magazin24.se/archive/legacy/2016/06/07/128063/index.xml

——————————————————————————————————————–

 

 

SVEALANDSSERIEN!

lördagen den 21 maj spelades första seriesammandraget i  Fagersta den här säsongen ställer vi upp med 2 lag ett i div 1 och ett i div 2. Div 1 laget vann första matchen mot Heros från Gävle med 3-1, ett lag vi förlorade fyra matcher mot förra säsongen , så blev en bra start på årets säsong . Andra matchen lyckades vi vinna med 1-0 mot Sätra .Dagens tredje och sista match slutar med förlust 0-2 mot ett bra BK sport från Eskilstuna .

Div 2 laget förlorade tyvärr alla 4 matcher med uddamålet , men tycker endå att det gör en klart godkänd insats, med bra slit samtliga fyra matcher . Nästa seriesammandrag spelas i Borlänge 2 juli.

——————————————————————————————————————–

SM SILVER!

Mellan den 7-8 maj arrangerades de Nationella Spelen i floorhockey i Köping. Matcherna spelades i Karlbergshallen och från Köping deltog Köping FH och IF Pluss. Bäst gick det för IF Pluss som lyckades ta sig hela vägen till final mot Roslagen lag 1. Väl där blev det dock förlust med 1-4.

– Vi är jättenöjda med vår insats. Vi hade inte så höga förhoppningar inför tävlingen eftersom vi bara hade spelat några träningsmatcher innan. Men alla kämpade jättebra och med en bra målvakt kunde vi nå finalen, berättar IF Pluss tränare Kristoffer Salin.

För det andra köpingslaget blev det en tredjeplats i gruppen. De fick sedan spela match om tredjepris mot Roslagen lag 2 som dock visade sig vara för starka.

Silver blev det dock, som sagt, till IF Pluss efter en lyckad helg.

 

——————————————————————————————————————–

Summering av MIKA KOHONEN TROPHY

Det blev en lyckad cuphelg i uppsala på länken här nedanför kan ni läsa mer om hur det gick för alla 3 pluss lag som deltog i storvretacupen.http://kaksport.se/summering-av-mika-kohonen-trophy/

——————————————————————————————————————–

 

 

MIKA KOHONEN TROPHY

27-28 e december är det dags för IF Pluss att deltaga i storvretacupen i Uppsala :)  Det är verkligen en cup man längtar till varje säsong ! Tror det är 6e året i rad vi ställer upp med något lag:) Cupen går under namnet mika kohonen trophy , och mika kohonen själv brukar vara där under hela helgen och snacka och umgås med alla lirare :)  Får se om han kommer i år igen , annars lär det dyka upp en  del lirare från storvreta SSL lag i alla fall.

Förra årets cup blev en riktig succé när vi lyckades vinna hela:) Men årets cup bjuder på väldigt tufft motstånd men vi siktar på att kriga på som vanligt som ett lag:) då är jag säker på att det blir en lyckad helg där vi får många fina minnen att ta med oss:) vi ställer upp med If Pluss röd i den höga klassen där vi ställs mot storvreta och Sundbyberg i vår grupp! Sen kommer vi även ställa upp med vårt nystartade tjejlag i den lätta klassen :)  laget möter Mora i sin första match !

Under första dagens spel ska även vårt gröna gäng ställa upp och spela en träningsmatch mot storvretas nybörjarlag:) Så vi åker med en jäkligt stor och laddad trupp till Uppsala :)  En perfekt avslutning på 2015 !

——————————————————————————————————————–

Historiskt MÅL i köpingsspelen 2015

Igår var det dags för 3e upplagan av köpingsspelen.

Dagen började med en match mellan IF Pluss grön mot tellus/Västerås . matchen slutade 3-1 till Västerås , men det gröna gänget lyckades göra ett MÅL!! första målet tillsammans som ett lag:) stor glädje var det bland spelarna och för oss ledare inom föreningen.:)

Andra matchen spelades mot Sundbyberg från Stockholm ,  Vi gör en riktigt bra match där alla kämpar på hur bra som helst! Och Jonte Engström i målet storspelar:) vi lyckas göra ett mål även den här matchen, när Victoria sjökvist springer förbi hela Sundbyberg lag och stänker dit 1-1 målet :)  när det återstår ca 1 min , lyckas  tyvärr Stockholmslaget göra mål och vinna matchen med 2-1.

Vi avslutar cupen med förluster med 0-3 och 0-4 men vi kan se tillbaka på en väldigt lyckad turnering. Där vi lyckas göra 2 mer mål en hela förra säsongen :)Tellus från Västerås vinner turneringen genom att vinna finalen mot sätra , matchen slutade lika på ordinarie tid , men tellus vinner  efter straffar.

Dagen fortsatte med floorhockeyturneringen och bordtennis ! Köping fub vann Floorhockeyn efter en finalvinst mot roslagen. Pluss laget åkte på 2 förluster men gjorde det jäkligt bra endå . I bordtennisen vann Emil Hung en jämn tävling där Jonas westerling slutar på en 2a plats :)  stort grattis till IF Pluss bordtennis lirare:) Det var även några deltagare från eskilstuna med och tävlade .

Köping hillbillies , Köpingsridklubb och Västerås racerunning visade upp sina idrotter under dagen!

——————————————————————————————————————–

IF PLUSS PÅ FOTBOLLSKANALEN

Under sommarens Gothiacup som IF Pluss fotboll deltog i var det ett filmteam med namnet Goodsport som följde vårt lag och några utländska lag:)  filmen är nu klar och kommer b.la visas på fotbollskanalen.se och nu finns den för visning på youtube. Tanken var att allt fokus skulle ligga på vårt lag , men tillslut blev det även ganska mycket inslag med andra lag, tex lagen från Ukraina och costa rica. Men vi är endå med ganska mycket i filmen och spelarna som blir intervjuade från vårt lag beskriver verkligen äventyret vi var med om på ett bra sätt:).När man såg filmen fick man fina minnen att tänka tillbaka på och vi längtar redan till Kim källströmstrophy 2016.

Här ser ni filmen / dokumentären

https://m.youtube.com/watch?v=4y2AqNJ822Q

——————————————————————————————————————–

Här kommer lite bilder från senaste cupen i Kungsängen.

no images were found

Mvh Fotografen

——————————————————————————————————————–

VINST I SERIEN.

Idag åkte fotbollsgänget från Pluss till Fagersta  och spelede 3 sammandraget i svealandserien div 1. Som jag skrivit tidigare så har vi haft det kämpigt i serien . Men idag var det en ny dag och spelarna gick in med samma inställning som vanligt :)  att vi kan slå alla lag!! Om inte så i alla fall kämpa och ha roligt tillsammans . Vi började med att förlora 2 matcher mot bk sport och heros men kändes endå som att vi var på gång ,vi  visade upp ett bättre spel och ett mer Sammanspelt försvar en vi brukar . Tredje matchen var det dags att möta tellus/ Västerås som leder hela serien , vi krigade till oss en poäng genom att spela 0-0 , Glädjen över den poängen var så jäkla härlig. Och den tog vi med oss till 4e matchen mot sätra där vi gör en kanonmatch och vinner med hela 3-0!! Svårt att ladda om efter den urladdningen till sista matchen där vi förlorar med 1-3 mot upssala fotboll.  Laget tyckte att det var det bästa spelet vi har visat upp hitils under våra 2 år vi spelat. Kan bara hålla med :)  Nu återstår det en omgång i sätra den 19 september . Med det här spelet / inställning lär det komma fler segrar.

——————————————————————————————————————–

Bilder från Gothia!

Hej Hej! Här kommer lite bilder från Gothia Cup!
Dessa finns även på vår facebook sida.
Mvh Fotografen

no images were found

——————————————————————————————————————-

GOTHIA CUP 2015

När vi kom fram med bussen till skolan vi skulle bo i under veckan möttes vi direkt av att filmteamet från Goodsport , som skulle följa oss och ett lag till under turneringens gång . Goodsport är huvudsponsor till kimkällström/trophy och har som mål att få ihop en dokumentär om själva turneringen . Filmteamet följde med oss en hel del . Bla under någon match och när vi var på invigningen , det var såklart en ganska ovan sitiuation både för oss ledare runt omkring och alla spelare . Men tycker endå att vi hantera det på ett bra sätt . Nu får vi vänta och se hur dokumentären blir och hur mycket vi i IF Pluss blir med.

På måndags kvällen var det dags för invigningen av hela gothia cup inför 50 tusen personer . Vi tog plats på läktaren och njöt att av hela spektaklet , det var verkligen en av höjdpunkerna .

Under måndagens spel kom Kim källström till turneringen och hälsade och pratade med alla spelarna . Det var kul och se hur han bemötte  spelarna och tog sig tid för alla som ville prata med han , en riktigt stor idrottsprofil och förebild enligt mig:)

Många av våra spelare var så nöjda att få träffa han och även kunna få tiden att prata med han, Michel Cherif i vårt lag passade även på att ge han ett bissen brainwalk pannband som han lovade att ha på sig i någon match framöver .

Vi spelade ju såklart även en hel del matcher under veckan som gick och slutade tillslut på 3 vinster och 4 förluster , endå ett helt ok facit eftersom vi åkte på jäkligt mycket skador redan under andra dagen och vi fick för det mesta slita på med ett lag utan avbytare . En eloge vill jag ge till alla spelare som endå gav 100 % hela tiden och framförallt till vår tjej i laget Frida Fransson som åkte på ett brutet finger och gipsad hand , men hon var tillbaka matchen efter med lika positiv inställning som alltid. Det tycker jag speglar vårt gäng på ett bra sätt , precis alla visade upp ett strålande humör och laganda under hela turneringen. Även ner resultaten inte gick vår väg . Där kan jag verkligen säga att vi ligger långt före många andra lag så det är värt att uppmärksamma.

Överlag så blev den här veckan lika lyckad som vi hade hoppats eller till och med ännu bättre , har fått upplevt så mycket roliga saker tillsammans som ett lag. Och som en spelare skrev dagen efter nu är det bara 364 dagar kvar till nästa gothiacup.

——————————————————————————————————————–

Här kommer lite bilder från Borlänge!
Mvh Fotografen

no images were found

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

SERIEPREMIÄR FÖR FOTBOLLSLAGET

Förra säsongen startade vi ett fotbollslag i vår förening som den säsongen bara spelade lite olika cuper. Men i år tog vi beslutet att även ställa upp i svelandsserien . första sammandraget vi skulle haft i Fagersta blev framflyttat på grund av dåligt väder. Så det var ett taggat gäng som gjorde sina första seriematcher i Borlänge den 27 juni, Vi valde att ställa upp i div1 som är den tuffaste divisionen i fotbolls sammanhang så vi var väl förberedda att möta tuffa lag. Första matchen spelades mot BK sport från Eskilstuna det blev en väldigt jämn tillställning där vi hade en stor chans att avgöra matchen med en minut kvar genom ett friläge , men matchen slutade tyvärr med att Eskilstunagänget kunde avgöra matchen med sitt 1-0 mål när det bara var 10 sekunder kvar av matchen. Andra matchen spelades mot heros från Gävle som förra året tog hem hela serien , där tycker vi ledare att vi gör den bästa matchen under dagen med ett riktigt bra slit och försvar , men lyckas inte förvalta våra bra lägen vi får att göra mål och heros tar hem matchen med 2-0. Resterande 2 matcher mot tellus från Västerås och sätra från gävle har vår ork tagit slut en aning och der blir förluster med 1-3 och 1-4 . Men överlag är vi ledare som vanligt väldigt nöjda över det slitet och den positiva inställing vi visar upp och även att vi kan göra jämna resultat mot DIV 1 lag. Spelarna som vi tycker ska ha extra beröm är våra 2 målvakter Kim lander och Benny Gärling som storspelar under hela dagen och sen våra 2 tjejer i laget Frida Fransson och Victoria Sjökvist som alltid går in hundra i varje duell. Nu väntas 2 veckor med träning sen är det dags för sommarens stora höjdpunkt gothia cup som spelas i göteborg från 12 till 16 juli.

——————————————————————————————————————–

 

BILDER FRÅN CUPEN 21 MARS I KUNGSÄNGEN

no images were found

no images were found

no images were found

no images were found

Mvh Fotografen

——————————————————————————————————————–

ÅRSMÖTE PLUSS

Onsdag den 25 Mars är det årsmöte för IF Pluss.  Alla medlemar i föreningen är välkomna. Mötet startar kl 18.30 . Plats= studieförbundet vuxenskolan stora gatan 21.Bjuds på även på fika/smörgåstårta.

——————————————————————————————————————–

Här kommer bilderna från Guldpokalen, helgen den 28/2-1/3

Mvh Fotografen

Matcherna den 1/3

no images were found

no images were found

Matcherna den 28/2

no images were found

no images were found

no images were found

no images were found

 

——————————————————————————————————————–

Bilder från Mika Kohonen Trophy

I samband med finalmatchen av Mika Kohonen Trophy togs det väldigt många bilder. På länken nedan kan ni som är intresserade se alla de bilder som togs under finalen

http://www.laget.se/MIKAKOHONENTROPHY/Picture/794607

______________________________________________________________________

Träningstart för innebandyn

Torsdagen åttonde januari drar träningarna igång som vanligt för innebandylagen.

Här nedan kan ni se träningstiderna för de tre olika lagen. IF Pluss hälsar alla gamla men även nya intresserade spelare varmt välkomna till vårens träningar.

Alla träningar sker i Scheeleskolans bollhall

TRÄNINGSTIDER

GRÖNA LAGET

Torsdagar 18-19

RÖDA LAGET

Måndagar 20-21

Torsdagar 17-18

GULA LAGET

Tisdagar 19:30-20:30

Torsdagar 19 -20

____________________________________________________________________________

Vinst i Storvretacupen för IF PLUSS RÖD

Helgen den 27-28 december var if pluss röd med och deltog i storvretacupen/mika kohonen trophy. Laget började med att förlora 2 jämna matcher i gruppspelet, men sedan fick vi igång vårt spel och kämpar inställning och kunde till slut ta hem hela turneringen. Om ni vill läsa mer om turneringen och även se finalmatchen i repris kan ni klicka in på länkarna här nedanför.

http://bblat.se/sport/1.2778207-if-pluss-vann-stor-cup

http://magazin24.se/sport/innebandy/2014/12/29/if-pluss-vann-mika-kohonen-trophy

http://www.sportwire.se/node/29016

——————————————————————————————————————Summering av Köpingspelen och turnering i Västerås

Under de senaste veckorna har det hänt ganska mycket i IF Pluss. Lördagen 29 november var det dags för det gröna laget att spela sin första riktiga turnering. Detta gjorde de på hemmaplan i Ullvihalen, då Köpingspelen gick av stapeln för andra året i rad. Det gröna laget ställdes mot tufft motstånd, då de andra lagen var både äldre och mer erfarna av matchspel. Lagen de mötte var Tellus från Västerås, Katrineholm och Väsby från Stockholm. Trots tufft motstånd och tre förluster gjorde laget en strålande insats, där alla kämpade oavsett resultat.

Slutsegrare i turneringen blev Tellus, efter en jämn final mot Katrineholm, som tillslut avgjordes på straffar.

Dagen efter var det dags för föreningens röda lag att bege sig till Bäckby sportcenter i Västerås för att delta i en träningsturnering. Laget spelade fyra matcher och det slutade med två vinster mot Tellus och två förluster mot Kungsängen från Stockholm. Även denna turnering kämpade laget bra med helt okej resultat.

Det gula laget fortsätter med sitt seriespel i Västerås, där de spelar match i princip varje lördag. Även där bidrar laget med en utmärk kämpainsats trots mycket tufft motstånd.

Dessutom har det gröna laget hunnit köra sin sista träning för terminen och kommer återta träningen åttonde januari.

_______________________________________________________________________

KÖPINGSPELEN 2014

Nu på lördag den 29 november är det dags för köpingspelen i köping arena och ullvihallen. För våran del är det IF pluss grön som ska ska spela sin första turnering någonsin. Lagen som är inbjudna att vara med i turneringen är väsby, katrineholm och tellus från västerås. Första matchen spelas kl 10 mellan if pluss och tellus. Vi hoppas att många kommer ner och hejar fram det gröna laget. Även efter innebandyturneringen fortsätter idrottandet med b.l.a floorhockey och rollstolsrugby. Här nedan kan ni läsa lite mer om tider och spelsschema.

Köpingspelen arrangeras för andra gången, en dag med både tävling och prova på de olika idrotterna. Vi hoppas på att Köpingspelen ska ge bra PR för föreningarna och deras verksamhet, en dag att minnas.De 6 st idrotterna som har samlats är idrotter som finns i Köping med undantag av racerunning. Vi tror och hoppas att det ska bli en liten idrottsfest som lockar många tävlande eller kom prova på och givetvis publik som kan få bra stämning i hallarna.

http://magazin24.se/sport/2014/11/27/dags-for-kopingspelen-i-helgen?utm_source=sprinkle&utm_medium=widget&utm_content=magazin24.se

 

http://www.handikappidrott.se/Distrikt/Vastmanland/Nyheter/Egnanyheter/ProgrambladtillKopingspelen29nov/

——————————————————————————————————————–

Här  kommer några av bilderna från Paragames 2014

no images were found

 

——————————————————————————————————————–

Vinst i Paragames 2014

Helgen 1-2 november var IF Pluss röd iväg till Stockholm för att delta i Paragames. En väldigt stor turnering, i innebandyn deltog närmare 40 lag uppdelat i tre olika klasser. I vår klass deltog ett tjugotal lag och efter en bra helg stod vi till sist överaskande som vinnare av hela turneringen, efter fyra raka segrar. Finalen blev en jämn tillställning där vi lyckades avgöra på straff i förlängningen mot Bergfoten från Stockholm.

Mer från turneringen kan ni läsa på länkarna nedan:

http://magazin24.se/sport/innebandy/2014/11/03/if-pluss-vann-paragames-2014

http://www.laget.se/PGIB/News/3782956/Slutresultat-Paragames-2014

_______________________________________________________________________

Bra resultat i kumla

Söndagen den 12 oktober ställde IF Pluss röd upp med 2 lag i en träningsturnering i kumla. Vi lottade ihop våra 2 lag på plats, övriga lag som ställde upp var katrineholm och 2 lag från kumla. Turneringen spelades i ett gruppspel där alla mötte alla och de två bästa lagen i gruppen gick till final. Båda if pluss lagen gjorde en väldigt bra insats under hela turneringen och ett av lagen lyckades vinna mot katrineholm  som senare vann cupen. Lagen slutade tillslut på plats 3 och 4 . Nu laddar vi om för nästa cup som är till helgen, Då åker vi till kungsängen och spelar Paragames. Lagen vi möter i våran grupp är tellus blå från västerås och Ifah stockholm och därefter blir det ett slutspel eller placeringsmatcher. Om ni vill se hela spelschemat finns det på länken här nedanför.

http://www.laget.se/PGIB

——————————————————————————————————————-Kumla vinnare av Plusscupen 2014

Söndagen 28 september anordnade vi hemmacup i Ullvihallen. Turneringen bestod av fem lag, vårt egna lag IF Pluss röd, Kumla, Flen, Kais Mora samt IFAH från Stockholm. Arrangemanget blev lyckat, med många spännade och resultatmässigt jämna matcher, vilket var vårt syfte på förhand. För vårt egna Pluss lag blev det tyvärr fyra förluster och respass i gruppspelet. Samtliga matcher var dock spelmässigt väl genomförda och med lite mer skärpa i avsluten hade det lika gärna kunna blivit någon eller några vinster.

Som slutsegrare i turneringen stod Kumla, efter att de besegrat Kais Mora i finalen. I matchen om tredje pris var det Flen som drog det längstra strået och besegrade Ifah i en jämn tillställning.

IF Pluss vill tacka alla spelare, ledare och funktionärer som såg till att turneningen flöt på och resulterade i ett väl genomfört arrangemang. VI vill också rikta ett stort tack till alla föräldrar som hjälpte till i kiosken, samt Mattias Noren för fina domarinsater under hela dagen.

_________________________________________________________________________

IF pluss grön igång med säsongen

Under de två senaste veckorna har IF Pluss grön varit igång med säsongens träningar. Nytt för i år är att laget leds av Brandon från det röda laget, med stöd av Kristoffer Salin och Magnus Falk. Laget tränar på torsdagar 18:00 – 19:00 i Scheeleskolans bollhall. Nya som gamla medlemmar är varmt välkomna ner om man vill prova på innebandy.

På de senaste träningarna har det varit ca 10 spelare med och redan på söndag 28/9 kommer laget att spela sin första match, då de under Plusscupen ska spela en internmatch. Tanken är också att laget någon gång under säsongen kommer få möjligheten att spela matcher mot lag från andra föreningar.

__________________________________________________________________________

 

Pluss – cupen 2014

Söndagen 28 september bjuder IF Pluss röd in till turnering i Ullvihallen. Turneringen består av fem lag, där alla möter alla. Därefter väntar placeringsmatcher. Under dagen kommer även vårt yngsta lag, IF Pluss grön spela en internmatch där de får möjligheten att visa upp sig.  Turneringen börjar klockan 10:00 och avslutas med final klockan 16:30. Vi hoppas på mycket åskådare i hallen.Varmt välkomna ner till Ullvihallen för att heja på våra två lag!

Här nedan följer hela spelschemat:

Spelprogram

10,00       IF Pluss Röd- Kumla

10:30       Uppvisningsmatch IF Pluss grön

11:00        Flen – IFAH

11:30        Kais Mora – IF Pluss Röd

12:00        Kumla – Flen

12:30        IFAH – Kais Mora

13:00        IF Pluss Röd – Flen

13:30        Kumla – Kais Mora

14:00        IF Pluss Röd – IFAH

14:30        Kais Mora – Flen

15:00        IFAH – Kumla

15:45        Match om tredje pris. 3an och 4an i gruppen

16:30        Final. 1an och 2an i gruppen

Alla matcher spelas 1* 20 min rullande tid

____________________________________________________________________

Fotbollslaget avslutade säsongen med 2 vinster mot romfartuna

Lördagen den 16 augusti blev if pluss fotboll inbjudna av romfartuna att spela 2 träningsmatcher mot deras 7 manna och 5 manna lag. Matcherna spelades på swedbanks park i västerås.

Den första matchen  var en 5 manna match mot romafartunas div 4 lag, som slutade med en 9-0 vinst , Det positiva i den här matchen var att debutanten anton nylander fick göra några mål och att hela laget visade upp ett bra spel där alla var vädigt delaktiga. Den andra matchen spelade vi mot romfartunas 7 manna lag som spelar i svelandsserien div2, Det här blev en väldigt jämn match som vi lyckades vinna med 2-0 efter mål av Brandon Nuwahereza och Lukas Engström . Men vill även passa på att beröma hela laget som visade upp en riktig bra inställning under båda matcherna.

Det var  roligt  att vi fick avsluta fotbollssäongen som ett vinnande lag .Som även innehöll 2 cupspel i eskilstuna och borlänge. Men nu lägger vi undan fotbollarna för den här gången och laddar om för en ny innebandysäong som bla innehåller en egen hemma cup i ullvihallen den 28 september.

 

——————————————————————————————————————–

Lyckad helg i Borlänge trots förluster

Helgen 11-13 juli var IF Pluss nybildade fotbollslag på turnering i Borlänge, där de deltog i Mellstacup. Turneringen bestod av åtta lag, bland annat två engelska lag.

Under fredagen innledde vi turneringen med match mot Rånäs från Stockholm, ett mycket bra lag som förra året placerade sig högt upp i sm. Till en början av matchen orkade vi hålla deras höga tempo och i slutet av första halvlek reducerade vi till 1-2 genom mål av Michel Cherif. Ett riktigt krigarmål, där han efter flipperspel i straffområdet dök upp på rätt plats och petade in bollen i mål. I andra halvlek tröt dock orken och på slutet av matchen rann siffrorna iväg. Matchen slutade med en 1-6 förlust.

Under lördagen fortsatte turneringen med förmiddagsmatch mot IF Tellus från Västerås, laget som förra året vann sm. Alltså ytterligare ett väldigt tufft motstånd på förhand. Trots en bra kämpainsats av laget, blev det till slut en klar förlust med siffrorna 0-8.

Lördagen avslutades sedan med ytterligare en match, denna gång mot internationellt motstånd, då IF Pluss ställdes mot London Lions från England. I denna match lyckades vi skapa många chanser framåt, bland annat ett ribbskott då matchen stod och vägde vid ställningen 0-0.  London fick i slutet av första halvlek  in ledningsmålet och därefter  bevakade de matchen på ett säkert sätt, och vi lyckades inte riktigt hitta lägena för att få till en kvittering, utan engelsmännen kunde istället i slutet av matchen få in två ytterligare mål och vinna med 3-0.

Trots helgens tre förluster kan vi se tillbaka på en mycket trevlig helg, där laget visade upp en härlig kämpaglöd och en inställning vi tränare är stolta över. Dessutom fick laget möjlighet att umgås vid sidan av planen, där de bland annat hann med att bada, grilla, spela basket och besöka köpcentrumet Kupolen.

____________________________________________________________________

Dags för fotbollscup i Borlänge

Helgen 9-11 juli är det dags för IF Pluss att åka till Borlänge och delta i Mellsta Cup. I turneringen deltar åtta lag uppdelade på två grupper. IF Pluss kommer spela minst tre matcher och turneringen avslutas på söndagen med placeringsmatcher.

I gruppspelet kommer IF Pluss att ställas mot Tellus från Västerås, Rånäs från Stockholm, samt London Lions från Storbrittanien. Laget ser fram emot turneringen och framförallt möjligheten att få möta lag från andra länder. Dessutom kommer det vara roligt att få vistas tillsammans i tre dagar och hitta på saker utöver fotbollen.

På länken här nedan finns mer information om turneingen, bland annat spelschema:

http://www.mellstacup.se/anm%c3%a4lda-lag-och-resultat.html

_____________________________________________________________________________

IF Pluss segrade i Eskilstuna

Lördagen 31 maj var det dags för IF Pluss att debutera i fotbollssammanhang då laget begav sig till Eskilstuna för att delta i Special Olympics Games. Laget spelar till vardags innebandy men nu under uppehållet passar vi på att hålla igång  med  fotboll. När vi fick en inbjudan från arrangörslaget Eskulstuna att delta i turneringen passade vi på att ta chansen.

Det blev en väldigt lyckad fotbollsturnering för IF Pluss, där laget i inledningsmatchen besegrade Rånäs med 2-0. Därefter följde tre ytterligare vinster, mot BK Sport, Sverigelaget samt Södertälje FK. I och med de fyra segrarna slutade IF Pluss som vinnare i lagets första fotbollsturnering.

____________________________________________________________________________

Information om det gröna laget

Till hösten 2014 är det bokat ett träningstillfälle i veckan, torsdagar klockan 18 i Scheeleskolans bollhall. Det blir en förändring till hösten och det är att jag, Tom, slutar som tränare för det gröna laget. Jag får helt enkelt inte ihop det med livet i övrigt . Det vore därför bra om ni föräldrar redan nu funderar över hur ni kan hjälpa till att hålla igång gröna laget. Jag har pratat med Roger om en del olika ideer för att kunna åstadkomma detta.  Om ni har frågor så vänd er till Roger. Tack för den här tiden och lycka till.

MVH: Tom Storfors

______________________________________________________________________________

Sammanfattning av Violcupen

Lördagen 10 maj var det dags för IF Pluss att spela säsongens sista innebandyturnering i Hälleforsnäs.Violcupen, som turneringen heter, har blivit en sorts tradition för IF Pluss och det är fjärde gången i ordningen som laget avslutar säsongen i Hälleforsnäs.

Turneringen bestod av fem lag, Katrineholm, Kungsängen, Nyfors, samt våra två lag IF Pluss Röd och Gul.

Turneringen spelades i ett gruppspel, där alla lag mötte varandra, där de fyra bäst placerade lagen sedan gjorde upp om medaljerna i ett slutspel. IF Pluss Röd tog sig till semifinal genom att i gruppspelet besegra Kunsängen från Stockholm med 2-0. Även det gula laget tog sig vidare från gruppspelet, detta genom två segrar och en oavgjord match.

I semifinalspelet ställdes det röda laget mot gruppsegraren Nyfors, trots en god kämpainsats räckte laget inte riktigt till och fick se sig besegrade med 5-0. Tyvärr fick även det gula laget en tuff semifinal, då de ställdes mot Katrineholm. Tidigt i matchen hamnade det gula laget i ett tidigt 2-0 underläge, och trots en bra offensiv lyckades inte laget komma närmare än en 2-1 reducering.

De båda semifinalförlusterna innebar att matchen om tredjepris blev ett derby mellan de båda Plusslagen. Tidigare under dagen hade de mötts i i gruppspelet, där det röda laget nog gjorde en av säsongens matcher. En väldigt tuff drabbning slutatde då 2-1 i det gula lagets favör. I bronsmatchen märktes det dock ganska tydligt att det röda lagets krafter tagit slut, så det gula laget kunde ganska enkelt ta hem bronspengen med en 7-0 vinst över det röda laget.

Vi ledare, vill passa på att tacka alla spelare för ett gott uppträdande både på och utanför planen. Vi vill också passa på att rikta ett tack till alla som ställt upp under säsongen och gjort det möjligt att genomföra en härlig säsong.

 

 

__________________________________________________________________________

 

VIOLCUPEN

Lördag den 10 maj är det dags för sista cupen för den här säsongen för innebandylagen if pluss röd och gul. Vi åker till hälleforsnäs och spelar den årliga violcupen.Lagen vi möter är kungsängen , katrineholm och nyfors. Vi kommer att möta alla lagen i en serie och de 4 första lagen tar sig till semifinal och därefter blir det en final och tredjepris match.  Som vanligt kan ni följa våra resultat genom facebook sidan IF PLUSS KÖPING och även på twitter. Vi hoppas att turneringen blir en lyckad avslutning på en lång och bra säsong för våra innebandylag.

——————————————————————————————————————–

Ullviskolan slutade trea i regionsmästerskapen i innebandy

Torsdagen den sjätte mars var Ullvigymnasiet iväg och spelade regionsmästerskap i innebandy. Turneringen bestod av sex skolor, där alla spelade mot varandra en gång. Ullvi lyckades besegra skolorna från Hallsberg och Örebro, och tog därmed hem en bronspeng. De flesta av spelarna i laget tillhör IF Pluss.

Här nedan kan ni se resultaten från turneringen:

http://www.handikappidrott.se/ImageVaultFiles/id_48330/cf_78/Resultat__6_mars_2014.PDF

_______________________________________________________________________________

IF Pluss Gul vinnare i hemmacupen

Söndagen 30 mars avgjordes Plusscupen i Karlbergshallen. Förutom våra två egna lag deltog även Katrineholm och flen. Turneringen spelades i ett gruppspel där alla spelade mot alla, lag 1 och 2 i gruppen spelade därefter en finalmatch.

Turneringen inleddes med att vårt röda lag i en tuff drabbning besegrade Flen med 2-1. Matchen började mycket bra för Pluss, där man tidigt gick upp i en tvåmålsledning. Med ett par minuter kvar reducerade Flen och var i slutminuten endast ett stolpskott ifrån att utjämna matchen. Målskyttar för IF Pluss röd var Arvid Storfors och Faton Bekaj.

För det gula lagets del inleddes turneringen lika bra, då de i  första matchen besegrade Katrineholm med 3-1 i en jämn och välspelad match.

Därefter fortsatte turneringen med att det röda laget fick se sig besegrade av Katrineholm och det gula laget förlängde sin vinstrad i den andra omgången genom att besegra Flen.

I den tredje och sista gruppspelsomgången var det dags för derby, då det gula och röda laget drabbades samman. Matchen inleddes i högt tempo och var till en början väldigt jämn. Det gula laget orkade dock hålla upp spelet och drog till slut det längsta strået och vann med 3-0. Det gula laget var därmed klara för final.

I och med att Katrineholm besegrade Flen i den sista gruppspelsomgången, var det dom som blev det gula lagets finalmotståndare. Finalen var en jämn tillställning, där till och med förlägning krävdes för att skilja lagen åt. I förlängningen var det gula laget starkast och tog hem matchen, och därmed hela turneringen.

Vi från IF Pluss vill rikta ett tack till alla funktionärer som ställer upp ideelt och gör dessa arrangemang möjliga, såväl domare som kioskpersonal. Vi vill även passa på att rikta ett tack till fotograf Mattias Backlund, som var där under turneringen och tog bilder. Det är även hans bilder ni kan se här nedan:

 

________________________________________________________________________________

IF Pluss cupen

Söndag 30 mars är det turnering I KB-hallen.  Första match spelas 15:00. Kom gärna ner och kolla.

Spelschema:

15:00       IF Pluss Röd – Flen

15:30       IF Pluss Gul – Katrineholm

16:00       Katrineholm – IF Pluss Röd

16:30       Flen – IF Pluss Gul

17:00       IF Pluss Röd – IF Pluss Gul

17:30       Flen – Katrineholm

18:00       Final. Lag 1 – Lag 2

Speltid: 1*20 min rullande tid.

___________________________________________________________________________

Årsmöte

Tisdagen 4/3 har föreningen årsmöte.

Plats: Karlbergsgården .

Tid: kl 19.

Bjuds på kaffe och semla

Varmt välkomna önskar styrelsen

________________________________________________________________________

Träningsmatch i Fellingsbro

Onsdagen den tolfte februari var IF Pluss iväg till Fellingsbro och spelade en träningsmatch. Laget bestod främst av de spelarna som inte var med senast i Uppsala.

Matchen mot Fellingsbro spelades 3*20 minuter. Det var en tät tillställning, där vi i slutet av matchen låg undermed 8-7.Efter en stark avslutning lyckades vi vända och vinna matchen med 11-8.

Vi ledare är nöjda med lagets spel, och extra kul att många olika spelare fick hamna i målprotokollet. Även roligt att se att sammanhållningen och kämpaglöden i laget var lika bra som alltid.

Härnäst ska IF Pluss iväg till Uppsala om två veckor för att möta Storvreta/ Örnarna.

Här nedan finns några filmklipp från matchen:

http://www.youtube.com/watch?v=e1C5EWjouAE

http://www.youtube.com/watch?v=DVxBkTGBAo0

_______________________________________________________________________

 

Mika Kohonen Trophy

Söndagen 29 december begav sig IF Pluss röd till Uppsala och fyrishovhallen, för att delta i Mika kohonen trophy, för andra året i rad.

Första matchen spelades mot IF Offensiv från Lidingö. IF Pluss inledde matchen piggt och tog tidigt ledningen mot stockholsmlaget, som till vardags spelar i division 1. Sent i den första perioden utökade IF Pluss ledningen till 2-0, och den första perioden var nog den bästa perioden vi någonsin spelat. Passningspelet fungerade, och alla spelare blev delaktiga i spelet trots kvalificerat motstånd. Den andra perioden inleddes lika piggt och efter ett snyggt passningspel utökade IF Pluss ledningen till 3-0, med Jesper Liljeberg som målskytt. I slutet av matchen tröt dock orken, och IF Offensiv kunde  under matchens fem sista minutrar vända matchen och vinna med 4-3.

Efter den första matchen deltog laget i invigningen av turneringen, då spelarna bland annat fick träffa Mika Kohonen, utsedd till världens bästa innebandyspelare ett flertal gånger.

Laget under invigningen!

 

Två stjärnor!

Dagens andra match spelades mot Heroes från Gävle, en tuff match där vi inledningsvis hängde med i deras tempo. Efter första perioden var resultatet 1-0 till Heroes, mycket tack vare ett uppofrande försvarsspel och en kanoninsats av Johan Carlsson i målet, som stod för några riktiga svettiga räddningar.

I den andra perioden ryckte Heroes iväg resultatmässigt till en 5- 2 seger. Trots resultatet var det en väl genomförd match av det röda laget.

Inför sista matchen laddade laget upp genom att prova på de olika aktiviteterna, som fanns på cupområdet. Bland annat kunde spelarna mäta hur hårt de sköt, försöka vinna fina priser i olika tävlingar, kolla på matcher i de sex olika hallarna som ryms i Fyrisovhallen, eller träffa spelarna i Storvretas ssl – lag.

I den sista matchen stod IFAH orange som motståndare, laget som tidigare under hösten segrade i Köpingspelen. Det blev en match där vi främst fick rikta in oss på försvarsspel och försöka hålla nere siffrorna. matchen slutade 4-0 i IFAH:s favör.

Turneringen avslutades med en prisutdelning, där varje spelare fick en medalj, samt att olika innebandyprylar från Klubbhuset lottades ut.

Medaljerna (bild hämtad från Storvretas hemsida)

Avslutningsvis vill vi ledare passa på att tacka alla spelare för en väl genomförd turnering, både på och utanför planen. Dessutom vill vi rikta ett tack till alla föräldrar som ställde upp, bland annat med att köra minibussar.

Om man vill läsa mer om cupen kan man gå in på länken nedan, där man bland annat kan se bilder och fullständiga resultat

http://www.laget.se/MIKAKOHONENTROPHY

// Ledarna

________________________________________________________________________

Summering av Köpingspelen 2013

Lördagen den femte december arrangerades Köpingspelen 2013 i Ullvihallen samt Köping arena. Inblandade arrangörer var Västmanlands HIF,IF Pluss, Köping Hillbillies, FUB Köping samt Köpings internationella BTK.

Arrangemanget inleddes med en innebandyturnering. Redan första matchen drabbades de två IF Pluss lagen samman i en tuff derbytillställning där det gula laget vann en jämn match med 3-2 mot det röda laget. Sedan blev det fortsättningsvis tuffa matcher för köpingslagen då de mötte bra motstånd, i form av IFAH, Södertörn och Kais Mora. Lagen slutade på en fjärde respektive femte plats, men genomförde trots resultaten en väldigt bra turnering. I finalen ställdes de två stockholmslagen, IFAH och Södertörn mot varandra. Efter en rafflande straffläggning stod IFAH till sist som vinnare.

Under dagen fick IF Pluss gröna lag, möjlighet att spela sin första riktiga innebandymatch då de som uppvisning spelade en internmatch. En match som blev underhållande både för publik och spelare.

Parallelt med innebandyturneringen fick deltagarna även möjlighet att i Köping arena prova på bordtennis, där det var många som tog chansen att prova på denna sport.

Under eftermiddagen rullade arrangemanget vidare med floorhockey i Köping arena samt elhockey i Ullvihallen. I floorhockeyturneringen spelade Köping final mot Rånäs, där det visade sig att Rånäs var det starkaste laget för dagen, då de tog hem finalen med 5-1. I elhockeyn spelades en omgång av deras seriespel, där Eskilstuna, IFAH och Heroes från gävle spelade en dubbelomgång. Eskilstuna tog hem fyra raka segrar och stod som slutsegrare i Köpingspelen 2013.

Avslutningsvis visade några från Köping Hillbillies upp idrotten rullstolsrugby. Publik och deltagare från övriga sporter fick möjligheten att prova sporten och en chans att mäta sina krafter mot spelarna från Köping Hillbillies.

Detta var första gången Köpingspelen gick av stapeln, och arrangemanget uppskattades väldigt mycket av både deltagare och publik.

IFAH, glada vinnare av innebandyturneringen.

Köping floorhockey

Eskilstuna, vinnande laget av elhockeyturneringen

_______________________________________________ ____________

Inför Köpingspelen 2013

De fem idrotterna som har samlas är idrotter som finns i Köping med undantag El-hockey. Vi hoppas att trots att det är första gången det ska bli en liten idrottsfest som lockar många tävlanden och givetvis publik som kan få bra stämning i hallarna. De fem föreningarna som tillsammans med Västmanlands handikappidrottsförbund arrangerar Köpingspelen är:

Innebandyns IF Pluss som har tre stycken lag igång och utvecklas mot att bli fler aktiva.

Köpings Bordtennisklubb, internationella som varje lov erbjuder lägerverksamhet och är aktiva ute i skolorna.

Köpings IK, Hilliebillies rullstolsrugbylag som är dominerande i EM-mästarnas lag.

FUB Köping, Floor hockey som är ett av tre lag som finns i Sverige. Flera spelare var med på SpecialOlympics i Sydkorea.

El-hockey är en idrott som funnits i ca 10 år i Sverige, dock inte i Västmanland än. EHIF är medarrangörer.

Torsdagen den femte december smygstartar Köpingspelen 2013 med en föreläsning för inblandandade föreningar på IP-paviljongen i Köping. Janne Edbom, sjufaldig paralympiker mest känd för att ha avgjort OS – finalen i kälkhockey 1994 föreläser.

Idrottstävlingarna drar i gång redan klockan 08:30 lördagen sjunde december. Tävlingarna arrangeras i Ullvihallen, samt närliggande Köping Arena.

Under förmiddagen är det bordtennis som står på schemat i Köping Arena, medan det i Ullvihallen spelas innebandy. Innebandyturneringen består av fem lag, två lag från IF Pluss Köping som möts direkt redan 08:30, samt två lag från Stockholm och ett från Mora. Finalen spelas 14:00. Dessutom kommer IF Pluss nybörjarlag att spela sin första innebandymatch, då de 09:00 kommer att spela en uppvisningsmatch.

Under eftremiddagen rullar Köpingspelen vidare med floorhockey i Köping Arena, där Köping ställer upp med två lag i turneringen.

Parallelt under eftermiddagen visar Köping Hillbillies upp rullstolsrugby i Ullvihallen mellan 15:00 – 16:30. Efter det kommer idrotten racerunning visas upp i Ullvihallen. Avslutningsvis spelas en turnering i elhockey i Ullvihallen, där lag från Stockholm, Eskilstuna och Gävle ställer upp.

Här nedan följer schemat för Köpingspelen 2013:

ULLVIHALLEN

08:30 – 14:30 – Innebandy

15:00 – 18:00 Elhockey (En planhalva)

15:00-16:30 Uppvisning Rullstolsrugby (En planhalva)

16:30 – 18:00 Uppvisning Racerunning (En planhalva)

Köping Arena

9:00 12:00 Bordtennis

13:00 – 16:00 Floorhockey

Varmt välkomna till Ullvihallen. Fri entre!

__________________________________________________________________________

Bra genrep av IF Pluss röd i Kumla

Söndagen den 24 november begav sig IF Pluss röd till Kumla för att träningsspela mot Kumla innebandy. Vi har tidigare i år mött Kumla två gånger, med en uddamålsförlust och ett kryss i bagaget. Denna gång möttes vi en lång match där vi spelade fyra stycken femtonminutersperioder.

Matchen slutade med vinst med 17-7 för det röda laget. Matchen var i tre perioder en riktigt jämn tillställning men i den sista perioden visade det sig att Pluss hade mer ork och kunde till sista rinna ifrån resultatmässigt.

Hela laget gjorde en bra instas med bra kämpaglöd och gott humör. Dessutom fick vi till ett riktigt bra passningsspel där alla blev delaktiga i spelet. Extra beröm till Faton Bekaj, som fick göra fyra mål, samt Mikael Gummesson som stod för en bra insats i målet under sin första match i IF Pluss.

__________________________________________________________________________

 

IF Pluss Bowling tävlar i Palace Bowl League

IF Pluss bowling är med i en serie, som spelas mellan olika bowlingföreningar i Köping. Hittils har Pluss spelat tre matcher, med två förluster och en vinst i bagaget. För mer info och resultat, se länken nedan;

http://bits.swebowl.se/Standings.aspx

Nästa omgång avgörs 24/11. Matchstart 11:00 i bowlinghallen. Kom gärna ner och stötta våra grabbar i IF Pluss, då de i nästa omgång möter IKW Bowling.

________________________________________________________________________

IF Pluss Gul vinnare i hemmaturneringen

Lördagen den tolfte oktober arrangerade IF Pluss en innebandyturnering i Scheeleskolans bollhall. Förutom IF Pluss, röd och gul deltog även Katrineholm och Kumla i denna träningsturnering.

Turneringen inleddes med ett gruppspel, där alla mötte alla, och avslutades med en match om tredjepris och final. Om tredjeplatsen spelade IF Pluss röd mot Kumla. En match som var väldigt jämn, men där Kumla tillslut gick segrande med uddamålet, 4-3. I finalen spelade IF Pluss gul mot Katrineholm. Matchen var inledningsvis ganska tight, men  IF Pluss gul  drog till sist det längsta strået och vann finalen med 3-1.

Vi, ledare vill tacka alla spelare för en bra insats, med extra plus till Michel Cherif och Frida Fransson i det röda laget, samt James  Dahlström för en bra insats i det gula lagets mål.

Resultat

IF Pluss röd – IF Pluss gul 1-6

Kumla – Katrineholm 2-5

Kumla – IF Pluss röd 3-3

Katrineholm – IF Pluss gul 2-6

Katrineholm – IF Pluss röd 6-2

IF Pluss gul – Kumla 5-1

Tredjepris: IF Pluss röd – Kumla 3-4

Final: IF Pluss gul – Katrineholm 3-1

Här nedan följer några bilder från turneringen:

Glada Spelare

Tack för en god match!

_________________________________________________________________________

Träningsstart

På måndag den 19/8 börjar innebandysäsongen för IF Pluss Röd & Gul klockan 19:00 i Scheeleskolans bollhall. Måndagens träning kommer vi genomföra tillsammans, där vi börjar att informera om säsongens upplägg och sedan kör ett träningspass tillsammans. Var på plats ombytta och klara 19:00 i Scheeleskolans bollhall

IF Pluss grön drar igång säsongen måndagen den 26/ 8 klockan 18:00 i Scheeleskolans bollhall.

VÄLKOMNA

_________________________________________________________________________

Säsongsavslutning för IF Pluss Grön

Efter prova på dagen i Oktober startade vi upp ett nytt innebandylag inom föreningen, IF Pluss Grön. Det gröna laget har nu tränat i snart 6 månader och har i nuläget ungefär 10-12 spelare i laget. Förra veckan hade laget sin sista träning för säsongen, där de avslutade med att spela en match mot föräldrar och ledare. Matchen uppskattades mycket av både föräldrar och barn.

______________________________________________________________________

Lyckad cup för IF Pluss i hälleforsnäs

Lördagen den 27:e april begav sig IF Pluss till Hälleforsnäs för att spela en innebandyturnering. Vi ställde upp med två lag i samma division, där vi fick möta lag från bland annat Eskilstuna och Uppsala.

Turneringen inleddes med ett gruppspel, där alla lag spelade mot varandra. Det innebar att det i tredje omgången spelades ett derby mellan våra båda lag, där det efter en jämn tillställning var IF Pluss Gul som gick segrande med 3-1. Efter gruppsspelet visade det sig att IF Pluss Gul var klara för seminfinal, medans IF Pluss Röd fick ladda om för match om 5 – 6 pris. Denna match vann IF Pluss röd mot Flen med 2-0, efter en väl genomförd match. Extra roligt var även att laget och målvakten Amanda Thulin fick hålla nollan.

I semifinalen ställdes IF Pluss Gul mot Storvreta. Även detta var en tuff drabbning, där IF Pluss drog det längsta strået och vann med uddamålet. Segern innebar en finalplats, där laget ställdes mot Nyfors, från Eskilstuna. Matchen slutade mållöst, och den efterföljande förlängningen kunde inte heller skilja lagen åt, utan finalen fick avgöras på straffar. I straffläggningen förlorade IF pluss tyvärr matchen, men vi ledare vill passa på att tacka alla spelare i båda lagen för en väl genomförd turnering både på och utanför planen.

// Ledarna

_______________________________________________________________________

Bowling tävling

Lördagen den nionde februari anordnande Hallstahammar en bowlingturnering. I turneringen deltog spelare från Hallstahammar, Köping och Fagersta. Turneringen spelades i olika klasser, där Köping bland annat blev slutsegrare i lagtävlingen. För fler resultat, se länken nedan:

Bowlingtä..(1)

 

——————————————————————————————————————-

Sportlovsläger

Under sportlovet anordnar Köpings bordtennisförening ett läger i samarbete med IF Pluss, i energihallen, vid Scheeleskolans parkering. Under denna vecka är Benone ledare och kan man bland annat spela bordtennis och innebandy. För mer information, se länken nedan:

http://www.handikappidrott.se/templates/NewsPage.aspx?id=10104

——————————————————————————————————————-

IF Pluss Gul vann hemmacupen.

I lördags var det dags för IF Pluss att arrangera en hemmacup i Karlbergshallen. Turneringen inleddes med ett Köpingsderby mellan IF Pluss Gul och IF Pluss Röd, en match där det gula laget tog hem segern med 5-1. IF pluss röd spelade därefter sin andra gruppspelsmatch mot Kungsängen från Stockholm. Matchen var en jämn tillställning där Kungsängen drog det längsta strået och vann till slut matchen med 3-0. IF Pluss Gul fortsatte på det vinnande spåret genom att i sin andra gruppspelsmatch besegra Flen med 4-0.

I den tredje gruppsspelsomgången besegrade IF Pluss Gul Kungsängen med 2-0 och IF Pluss Röd fick se sig besegrade av Flen med uddamålet, då en jämn tillställning slutade 3-2 i Flens favör.

Efter gruppspelets tredje och avslutande omgång väntade placeringsmatcher. Matchen om tredje pris mellan IF Pluss Röd och Flen blev en väldigt jämn drabbning, där de båda lagen turades om att vara i ledning. Efter fulltid gick det inte att skilja lagen åt utan matchen fick avgöras på straffar. I straffläggningen drog IF Pluss Röd det längsta strået och lyckades till slut vinna med uddamålet, 6-5.

I finalen möttes IF Pluss Gul och Kungsängen. Finalen började bra för stockholmarna då de efter ungefär halva matchen hade en 3-1 ledning. IF Pluss Gul vägrade dock ge upp och stod för en härlig vändning då de till slut stod som turneringssegrare efter en 6-3 seger.

Vi i föreningen vill avslutningsvis tacka alla ledare, spelare, funktionärer, publik och övriga inblandade som på något vis bidragit till att göra turneringen till ett lyckat arrangemang.

 

Glada turneringssegrare

Nöjda grabbar!

// Ledarna

——————————————————————————————————————-

Innebandycup i Köping

Lördagen den nionde februari anordnar IF Pluss en innebandyturnering i Karlbergshallen. Deltagande lag är IF Pluss Röd och IF Pluss Gul, Kungsängen från Stockholm samt Flen. Turneringen inleds med ett gruppspel där alla lag möter varandra. Därefter möts trean och fyran i gruppen i en match om bronset, medan ettan och tvåan i gruppen får göra upp i finalen.

Matcherna spelas 1*20 min rullande tid. Turneringen kommer att spelas under förmiddagen med första matchstart 08:15. Det kommer vara gratis inträde så varmt välkomna ner till Karlbergshallen. Här nedan följer spelschemat för turneringen i sin helhet:

Spelprogram

——————————————————————————————————————–

Summering av cupen i Uppsala

IF Pluss Röd inledde det nya året med innebandyspel i Uppsala, där laget deltog i Mika Kohonen Trophy. Det var säsongens första riktiga turnering för laget och det blev en lyckad sådan.

Dagen inleddes tidigt med avfärd till Uppsala i minibussar där turneringen invigdes med att Mika Kohonen, världens bästa innebandyspelare hälsade lagen välkomna. IF Pluss Röd inledde dagen med spel mot Storvreta Örnarna. Det var en jämn, där IF Pluss tog ledningen med 1-0 men sedan kom Storvreta ikapp och vann till slut matchen med 5-2. Trots förlusten visade laget en god moral och kämpaglöd.

I dagens andra match, stod Kungsängen från Stockholm, för motståndet. Matchen inleddes med att Kungsängen tog ledningen med 2-0, men därefter kämpade sig IF Pluss tillbaka och gjorde fyra raka mål vilket resulterade i en 4-2 seger. I och med lagets vinst innebar det att laget kvalifivcerade sig för semifinal. Där väntade tufft motstånd, återigen från ett lag från Stockholmstrakten. Semifinalen mot IFAH är en bra match från vår sida, där visar stor vilja och kämpaglöd. Trots tufft motstånd ger vi aldrig upp, men denna gång räckte det inte riktigt hela vägen och matchen slutade 5-2 till IFAH:s favör.

I bronsmatchen spelade vi mot Sandviken, där vi genom ett bra passningspel fick spelet att stämma och till slut fick vi vinna matchen med 8-0. Ett stolt lag fick ta emot bronspengen av Mika Kohonen.

Vi ledare är väldigt nöjda med lagets insats, och vill tacka spelarna för deras insats både på och utanför planen! Här nedan följer några bilder från turneringen:

 

Full fart framåt!

Full fart framåt!

Tack för matchen!

Prisutdelning med Mika Kohonen

 

 

——————————————————————————————————————-

Stöd IF PLUSS på svenska spel

För att stödja svensk idrott har Svenska Spel lagt undan 50 miljoner kronor som årligen ska gå till landets idrottsklubbar.

IF Pluss är registrerat via Svenska spel, så att föreningen har en möjlighet att få in pengar när folk spelar.  Har du spelkort och vill stödja föreningen samtidigt som du spelar säger du till i spelbutiken att du vill stödja idrottföreningen Pluss Handikapp! Du har även möjlighet att stödja föreningen på länken här under.

https://svenskaspel.se/?pageid=/svea

 

——————————————————————————————————————-

Snart dags för IF Pluss Röd att spela cup i Uppsala

Onsdagen den andra januari inleder IF pluss det nya året med innebandyspel i Mika Kohonen Throphy i Uppsala. I turneringen kommer laget få spela mot Örnarna från Uppsala samt Kungsängen från Stockholm. Efter gruppspelet väntar slutspel eller en placeringsmatch.

För ett tydligare spelschema, se länken nedan

Spelschema Mika Kohonen Throphy

Ett laddat gäng i en match från förra året! Ett lika laddat gäng åker till Uppsala den andra januari!

——————————————————————————————————————–

Resultat Pluss – cupen i bowling

För ett par veckor sedan avgjordes Pluss – cupen i bowling nere på palacebowl i Köping. Totalt deltog cirka 60 spelare från Köping, Fagersta och Hallstahammar. Turneringen blev väldigt lyckad och spelarna var nöjda med dagen. Arrangörerna vill tacka alla spelare, ledare samt funktionärer för en lyckad turnering!

För resultat från turneringen se länken nedan:

bowling tävling Köping resultat

——————————————————————————————————————-

IF Pluss firade 25 år!

För några veckor sedan firade föreningen IF Pluss 25 år på Culinaren i Köping. En fest som blev väldigt uppskattad.

Kvällen bestod av middag samt underhållning av trollkarlen Martin. Dessutom var Hans Olov Sjölund uppe på scenen och berättade om föreningens historia. De femtiotalet besökarna fick bland annat se de olika tröjorna som föreningen haft under de här 25 åren. Kvällen avslutades med ett lotteri, där flera fina priser lottades ut!

Här nedan följer några bilder från festen!

Hans Olov Sjölund med föreningens första tröja! Skänkt från Pripps

Lukas trollar fram pengar!

Johan får delta i ett trolleritrick!

—————————————————————————————————————Pluss – Cupen i bowling

Nu på Lördag, den åttonde december arranger IF Pluss en bowlingturnering nere på Palace Bowl i Köping. Spelare från Köping, Hallstahammar, Fagersta och Västerås kommer delta i turneringen som inleds klockan 11.

——————————————————————————————————————-

Träningsmatcher i Västerås

Fredagen den nionde november var IF Pluss röd iväg till Västerås och spelade säsongens första matcher. Vi var inbjudna av Tellus och spelade en liten turnering mot Tellus Vit & Tellus Rosa. Totalt blev det fyra matcher för laget. Mot Tellus Vit blev det två förluster (6-2 & 6-4). Matcherna mot Tellus Rosa var väldigt jämna där den ena slutade med uddamålsförlust och den andra med uddamålsvinst, där Kim avgjorde med enbart några sekunder kvar av matchen.

Bästa målskyttarna för IF pluss blev Kim, Markus och Lukas med tre mål vardera. Alla spelare i laget gjorde en bra kämpainsats, men extra plus till målvakten Johan Carlsson och backarna Veronica Thunborg samt Rickard Tomilla som vi tränare tyckte gjorde en insats värd beröm!

För fler bilder från turneringen, se rubriker bilder!

——————————————————————————————————————–

Referat från Tunaspelen

Lördagen den trettonde oktober var IF Pluss Gul iväg på turnering i Eskilstuna, då de deltog i Tunaspelen. I turneringen deltog sex lag och IF Pluss slutade på en fjärdeplats.

Dagen inleddes med match mot Forza Broman, ett innebandygymnasium från Hudiksvall. Ett lag som förra året blev sm- vinnare. IF Pluss Gul stod upp bra, men slutresultatet blev 1-7 i Forza Bromans favör. I dagens andra match, mot IFAH Stockholm blev det en säker vinst med 8-0, vilket resulterade i en semifinalplats, där IF Tellus från Västerås, tyvärr var numret för stora. I bronsmatchen mot Nyfors hade IF pluss ledningen med 4-1, men tappade tyvärr ledningen i slutet till 7-6.

Bästa målgörare för IF Pluss under turneringen var Jonas Westerling och Dennis Karlsson med fyra mål vardera. För mer statistik från turnering se:

http://www.handikappidrott.se/templates/NewsPage.aspx?id=9301

En del av gänget som deltog under Tunaspelen!

——————————————————————————————————————-

IF Pluss Grön igång med träningarna!

IF Pluss Grön har nu varit gång under fyra veckor, och uppslutningen på träningarna har varit god. Ungefär 8 spelare har börjat träna med det nystartade laget. Tom Storfors, tränare för laget, har kört olika övningar med laget och träningarna avslutas med matchspel. Från och med denna vecka kommer laget börja träna på måndagar mellan kolckan 18-19 i Scheeleskolans bollhall. Om någon ny spelare vill börja spela i laget, var god kontakta Roger Carlsson 070-64556463 eller roger.carlsson@teliamail.com

Här bjuder vi på en bild från deras träning! Inom kort kommer fler bilder upp på hemsidan.

Träning IF Pluss Grön

————————————————————————————————————————-

Lyckad prova på dag i Köping!

Igår, onsdag, genomförde Västmanlands handikappidrottsförbund tillsammans med IF Pluss och Team Mälarenergis bordtennisförening en prova på dag. De cirka 30 deltagarna fick prova på bordtennis, innebandy och showdown.

Kvällen inleddes vid sex- tiden med att deltagarna fick börja med att spela pingis eller testa på idrotten showdown. Efter ungefär en timme förflyttade sig deltagarna från pingishallen till Scheeleskolans bollhall, där innebandy stod på schemat. De som deltog fick pröva på att dribbla, passa och skjuta, innan träningen avslutades med match och straffslagning.

Efter nästan två timmars idrottande avslutades kvällen med hamburgergrillning och biobiljettsutlottning. Dessutom fick alla deltagare en väldigt fin t – shirt som minne för deltagandet på prova på dagen!

Här nedan följer några bilder från prova på dagen;

——————————————————————————————————————

Tjej – innebandyläger på Bosön

Förra helgen  (15-16/9) var Madde, Lovisa, Veronica och Amanda från IF Pluss Röd på innebandyläger på Bosön i Stockholm. På lägret deltog tjejer från flera olika föreningar runt om i Sverige.

Helgen bestod av flera, träningar, teori och även lite styrketräning. Dessutom fick tjejerna möjlighet att umgås och träffa andra tjejer som också gillar innebandy. Lägret var väldigt lyckat för tjejerna och de tyckte att de lärde sig mycket under helgen!

Här nedan följer några bilder från lägret;

För fler bilder från lägret, besök rubriken ”bilder” på hemsidan!

——————————————————————————————————————-

Bowling tävling i Fagersta 29 September

Buss avgår från Q8 vid Schilles klockan 9:30. Tävlingarna börjar vid klockan 11. Kostnad för bussen (80 kr) betalar du själv, startavgiften betalas av IF Pluss. Anmälan sker till Hans – Olov på träningen eller till Lasse Ohlsson på telefonnummer 0221 – 256 96.

 

——————————————————————————————————————–

Intervju med Marcus Jernström som är innebandyspelare i if pluss röd

 Fråga1. Vilken position har du på innebandyplan?.

– Jag brukar spela topp eller back.

Fråga2. Vad är det roligaste med att spela i if pluss?.

– Jag tycker att det är bra tränare i  laget och ett härligt gäng att spela med.

Fråga3. Vad har du för styrkor på innebandyplanen och vad behöver du förbättra?.

– Min styrka är snabbheten på plan och det jag vill förbättra är konditionen.

Fråga4. Är du nöjd med förra säsongen?.

– Jag är jättenöjd med förra årets säsong och höjdpunkten var att ta guld i sista cupen.

Fråga 5. Hur tror du att det kommer gå den här säsongen?.

– Jag hoppas att det kommer att gå ännu bättre och att vi kommer åka på många cuper och ha en rolig säsong.Sen hoppas jag att det kommer någon ny spelare till laget som man kan lära känna. jag längtar grymt mycket till nästa säsong.

Tack för intervjun Mackan!

——————————————————————————————————————–

 Nu har jag gjort en intervju med en spelare i  föreningen , först ut är Veronika     Thunborg som är en av våra duktiga tjejer i if pluss röd.

 Fråga1. vilken position har du på innebandyplan?

– Back.

fråga 2. Vad är det roligaste med att spela i if pluss?

– Allt! umgänget i laget och att få träna och spela matcher.

fråga 3. Vad har du för styrkor på innebandyplanen och vad behöver du förbättra?

– Vet faktist inte. Allt kan alltid förbättras.

fråga 4.  Är du nöjd med förra säsongen?

– Absolut! riktigt nöjd.

fråga 5. Hur tror du att det kommer gå den här säsongen?

– Om alla tränar hårt kommer den här säongen bli lika bra som förra tror jag. Övrigt så tyckte jag förra säsongen var bra och jag blev en mycket bättre spelare.

Tack för intervjun Veronika!

 

——————————————————————————————————————-

 Sammanfattning av IF Pluss röds säsong år 2011/2012

Förra säsongen blev lyckad för if pluss juniorer här kan ni läsa en kort sammanfattning om säsongen.

Säsongen för IF Pluss avslutades med en gemensam middag på hotell Gillet, där spelarna käkade gott och summerade säsongen. En säsong som så här i efterhand varit väldigt lyckad för både spelare och ledare. Stämningen har varit väldigt god både under träning och cuper.

Säsongen har innehållit spel i tre cuper, där spelet blivit bättre för varje cup och utvecklats.  Den sista cupen spelades i Hälleforsnäs och där lyckades spelarna vinna hela cupen mot lag som vi tidigare förlorat mot. Spelare och ledare ser fram emot en lika lyckad nästa säsong, både på och utanför planen. Till den här säongen beslutade vi oss att fortsätta med det här laget och spela under namnet If pluss Röd.

Ledarna IF Pluss röd